Ingefärs- och gurkdipp

Servera dippen till t ex kokta kalla musslor, ostron eller räkor.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 4 msk lime - pressad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 2 tsk sesamolja

Garnering

  • 1 - 2 tsk sesamfrön - svarta

Gör så här

  1. Blanda limesaft, olivolja,  ingefära och sesamolja. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Sila genom finmaskig sil.

  2. Tärna gurkan smått. Vänd ner gurkan i såsen och strö över sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!