Chokladmuffins med ingefära

Chokladmuffins med härligt sting av ingefära. Ringla gärna lite av ingefärslagen över de nygräddade muffinsen.
Allt om Mat
Ingefärs- och chokladmuffins
Ingefärs- och chokladmuffins Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 ingefära - bitar syltad
  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1,75 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Sätt ut 6 stora muffinsformar av papper i en muffinsplåt.

  3. Skär ingefäran i små tärningar. Hacka chokladen grovt.

  4. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt emellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner ingefära och choklad. Fördela smeten i muffinsformarna.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt muffinsen svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!