00000

Chokladmuffins med härligt sting av ingefära. Ringla gärna lite av ingefärslagen över de nygräddade muffinsen.

För 6 muffins

Ingredienser

6 ingefära bitar syltad
50 g mörk choklad (70 %)
200 g smör rumsvarmt
1,75 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Chokladmuffins med ingefära – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Sätt ut 6 stora muffinsformar av papper i en muffinsplåt.
  3. Skär ingefäran i små tärningar. Hacka chokladen grovt.
  4. Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt emellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner ingefära och choklad. Fördela smeten i muffinsformarna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt muffinsen svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Choklad, Kakor och bullar, Övrigt