Indiska lammfärsjärpar med linser

Recept på indiska lammjärpar med linser. Praktiskt att göra hela rätten i en panna. Med kokta linser i järparna blir de extra matiga och saftiga.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 stor rödlök
  • 1 förp gröna linser - kokta (380 g)
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk kalvfond - konc + 2 msk
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk garam masala - + 1 msk
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 1 ask spenat - (70 g)

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris - eller couscous large

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.

  2. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra under lock ca 10 min.

  4. Rör ner linser och spenat och låt koka upp. Servera järpar och sås med ris eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!