3.63.63.63.63.6

Recept på indiska lammjärpar med linser. Praktiskt att göra hela rätten i en panna. Med kokta linser i järparna blir de extra matiga och saftiga.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g lammfärs
1 stor rödlök
1 förpackning gröna linser, kokta (380 g)
2 + 2 msk kalvfond, konc
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 + 1 msk garam masala
2 burkar körsbärstomater, (à 400 g)
1 ask spenat, (70 g)

Tillbehör:

3 dl basmatiris, eller couscous large

30 minuter

Indiska lammfärsjärpar med linser – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål.
  2. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och 1/2 msk garam masala. Forma små järpar av färsen och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  3. Stek järparna runt om i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 min. Tillsätt löken och låt fräsa med tills den blivit mjuk, ca 3 min. Strö över 1 msk garam masala och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt tomater och 2 msk fond och rör om. Låt småputtra under lock ca 10 min.
  4. Rör ner linser och spenat och låt koka upp. Servera järpar och sås med ris eller couscous.