Indiska köttbullar med kryddig tomatsås

Recept på indiska köttbullar med kryddig tomatsås. De äggstekta tortillabröden påminner om det indiska brödet roti och är godast nystekta men går även att steka i förväg och hålla varma i folie. Komplettera gärna med pickles och såser som ger lite extra hetta. 

40 minuter

Gör så här:

  1. Skala och mixa ingefära, lök och vitlök till en pasta. Blanda färsen med kryddpastan, ägg, salt och peppar. Forma till köttbullar. 
  2. Sås: Skala och skär morötter, lök och vitlök i små tärningar. Ansa och tärna sellerin. 
  3. Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt tomater, garam masala, buljongtärning, sesamolja, honung och salt. Koka såsen utan lock ca 10 min. 
  4. Stek köttbullarna runt om i olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem i såsen och koka ca 5 min.
  5. Tortillabröd: Vispa upp ägget. Doppa tortillabröden i ägget och stek dem i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. 
  6. Servera köttbullarna med sås, tortillabröd, ris, yoghurt och grönsaker. 

 

Recept från