Indisk soppa

Recept på indisk soppa. Här har vi använt Garam Masala, en indisk kryddblandning som innehåller många av våra typiska julkryddor, t ex kanel och ingefära.
Naanbröd är ett indiskt bröd som går att köpa färdiga i butiken inom det orientaliska sortimentet.

35 minuter

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Strimla och hacka vitkålen.
    Tärna auberginen fint.
  2. Börja fräsa lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt Garam Masala, farinsocker, salt och tomatpuré. Fräs en stund och tillsätt sedan vitkål, aubergine, vatten och buljongtärning.
  3. Låt soppan sjuda ca 15 minuter med lock. Smaka av med salt.
  4. Garnera soppan med koriander.
    Servera soppan med matlagningsyoghurt och ät gärna naanbröd till.

Ca 450 kcal per portion, varav 13 g fett.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor:
Här hittar du snygga grytor i alla prisklasser!

Recept från