00000

Recept på Indisk smörkyckling hurry, hurry. Indiernas svar på snabbmat. Gott som ett ljuvligt långkok. Toppa gärna med färsk koriander när du serverar.

För 4 personer

Ingredienser

1 färdiggrillad kyckling
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 stora bitar ingefära (á 35 g)
3 msk smör
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
5 dl turkisk yoghurt
1 burk passerade tomater (3 dl)
1 tsk salt

Tillbehör

3 dl basmatiris
ev blandad grönsallad och koriander

30 min

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran.
  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en wok eller stor gryta. Tillsätt spiskummin och garam masala och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt passerade tomater och yoghurt. Låt puttra ca 15 min.
  3. Blanda ner kycklingen i såsen och krydda med salt. Servera med riset och eventuellt sallad. Garnera eventuellt med koriander.