Indisk smörkyckling hurry, hurry

Recept på Indisk smörkyckling hurry, hurry. Indiernas svar på snabbmat. Gott som ett ljuvligt långkok. Toppa gärna med färsk koriander när du serverar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 bitar ingefära - stora (á 35 g)
  • 3 msk smör
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 burk passerade tomater - (3 dl)
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 3 dl basmatiris
  • ev grönsallad - blandad och koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran.

  2. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en wok eller stor gryta. Tillsätt spiskummin och garam masala och låt fräsa med ca 1 minut. Tillsätt passerade tomater och yoghurt. Låt puttra ca 15 min.

  3. Blanda ner kycklingen i såsen och krydda med salt. Servera med riset och eventuellt sallad. Garnera eventuellt med koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!