4.44.44.44.44.4

En indisk mustig och kryddoftande vegetarisk linsgryta som snabbt blir klar.

För 4 personer:

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 krm kanel, mald
1 tsk curry
2 msk rapsolja
2 dl linser, röda
4 dl vatten
1 burk tomater, hela (400 g)
1 tsk salt

Tillbehör:

3 dl couscous
cashewnötter
russin
haricots verts

20 minuter

Indisk linsgryta med couscous – gör så här:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den med kanel och curry i oljan.
  2. Skölj linserna och lägg dem i grytan. Häll i vatten och tomater och tillsätt salt. Låt koka under lock 10–15 min.
  3. Servera grytan med couscous, gärna överströdd med lite russin och rostade nötter samt haricots verts.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️