Indisk kycklingsallad med picklad mango

00000

Recept på indisk kycklingsallad med picklad mango. Låt var och en plocka ihop sin sallad. Packa gärna ingredienserna var för sig och ta med på picknick.

För 4-6 personer:

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
2 msk tandooripasta, + 1 msk
1 msk rapsolja
1 gurka
250 g tomater, t ex oxhjärta
3 gemsallad
2 morötter
2 citroner
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 förpackning röda  linser, kokta (380 g)
1 msk citron, pressad
1 msk olivolja
1 tsk salt, + 2 krm
1 dl cashewnötter
1 kruka koriander
1 kruka mynta

Papadam:

10 papadam, indiska platta bröd
2 msk rapsolja
1 msk sesamfrön
1 tsk flingsalt

Picklad mango:

1 förpackning mango, fryst, (225 g)
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
2 krm chiliflakes

Yoghurt- och myntadressing:

2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
2 msk mynta, hackad
1 tsk citronskal, rivet
2 krm salt

30 minuter + 1 timme i marinad

Indisk kycklingsallad med picklad mango — gör så här:

  1. Putsa kycklingen skär den i mindre bitar. Blanda med 2 msk tandooripasta och olja. Låt marinera i kyl ca 1 timme.
  2. Picklad mango: Kärna ur chilin. Blanda vatten, socker och ättika. Rör tills sockret lösts upp. Lägg i mango och chiliflakes. Låt stå ca 30 min.
  3. Papadam: Pensla bröden med olja och strö på sesamfrön och salt. Tillaga dem enligt anvisning för mikron tills de är spröda och knapriga.
  4. Dressing: Blanda alla ingredienser.
  5. Skär gurkan i bitar. Skär tomaterna i bitar. Bryt salladen i bitar. Skala och hyvla morötterna. Halvera citronerna. Stek morötterna i 1 msk tandooripasta ca 1 minut. Stek citronerna ca 1 minut.
  6. Stek kycklingen runt om tills den är genomstekt, ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Kärna ur och finstrimla chilin. Skölj linserna i kallt vatten och blanda med chili, citronsaft, olja och 2 krm salt.
  7. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat och toppa med kyckling, nötter, koriander och mynta. Servera med dressing och papadam.