Recept på indisk fisksoppa. Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.

För 4 personer

Ingredienser

2 morötter
1 fänkålsstånd
1 purjolök
3 potatisar fasta
1 msk smör
2 klyftor vitlök
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 hönsbuljongtärningar eller grönsaks­buljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde
400 g sejfilé eller torskfilé
2 dl sojabönor
50 g babyspenat färsk
200 g räkor skalade
1 msk fryst dill

Tillbehör

naanbröd
1 dl matyoghurt
dill

30 min

Indisk fisksoppa — gör så här:

  1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.
  2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.
  3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette