4.14.14.14.14.1

Indisk fisksoppa är lättlagat, perfekt att göra till många - och snällt för plånboken! Fisk och curry är en god kombo, och dill och vinäger ger soppan fräsch friskhet. Att blanda dill med spenat är vanligt i Indien.

För 4 personer

Ingredienser

2 morötter
1 fänkålsstånd
1 purjolök
3 potatisar, fasta
1 msk smör
2 klyftor vitlök
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
3 hönsbuljongtärningar, eller grönsaks­buljongtärningar
1 1/2 dl vispgrädde
400 g sejfilé, eller torskfilé
2 dl sojabönor
50 g babyspenat, färsk
200 g räkor, skalade
1 msk fryst dill

Tillbehör

naanbröd
1 dl matyoghurt
dill

30 min

Indisk fisksoppa – gör så här:

  1. Skala morötterna, skär morötter, fänkål, purjolök och potatis i bitar. Fräs dem i smör och pressa i vitlöken. Strö över curry och gurkmeja.
  2. Häll på vatten och vinäger. Tillsätt buljongtärningarna. Sjud ca 10 min under lock. Rör ner grädden.
  3. Skär fisken i bitar. Lägg i fisk och sojabönor. Sjud ca 3 min, vänd ner spenat, räkor och dill. Servera med varma naanbröd. Toppa med matyoghurt och dill.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Foto: Ulrika Pousette