Indisk färsgratäng – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i oljan i en gryta.
- Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt russin, ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord ugnssäker form.
- Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
- Servera gratängen med tillbehören.
Tack för receptet Tord Åkerberg från Nyköping! Vem har inspirerat dig till denna rätt?
– Mina bekantas dotter gifte sig med en indisk man som gav mig receptet, och jag och min fru har lagat det många gånger sedan dess.
– Mina bekantas dotter gifte sig med en indisk man som gav mig receptet, och jag och min fru har lagat det många gånger sedan dess.