Läsartips: Indisk färsgratäng

Indisk färsgratäng är en lite annorlunda färsrätt med russin, mango chutney och curry. Den sköter sig själv i ugnen medan du tar hand om gästerna! De goda tillbehören spelar stor roll för hela smakupplevelsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 formbrödsskivor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk russin
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • 2 msk mango chutney - stark
  • 2 msk curry
  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk

Tillbehör

  • ris
  • salladskål
  • banan
  • gurka
  • mango chutney - extra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i oljan i en gryta.

  2. Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt russin, ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord ugnssäker form.

  3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg.

  4. Servera gratängen med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!