Indisk färsgratäng är en lite annorlunda färsrätt med russin, mango chutney och curry. Den sköter sig själv i ugnen medan du tar hand om gästerna! De goda tillbehören spelar stor roll för hela smakupplevelsen.

För 6 - 8 person(er)

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 gula lökar
2 msk rapsolja
2 formbrödsskivor
1 dl vatten
2 msk russin
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk aprikosmarmelad
2 msk mango chutney stark
2 msk curry
1 msk salt
2 krm svartpeppar nymald
3 ägg
3 dl mjölk

Tillbehör

ris, slladskål, banan, gurka, extra mango chutney

Indisk färsgratäng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Bryn färs och lök i oljan i en gryta.
  2. Smula sönder brödet och blanda med vattnet. Häll ner blandningen i grytan. Tillsätt russin, ättiksprit, marmelad, chutney, curry, salt och peppar. Fördela röran i en smord ugnssäker form.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
  4. Servera gratängen med tillbehören.
Tack för receptet Tord Åkerberg från Nyköping! Vem har inspirerat dig till denna rätt?
– Mina bekantas dotter gifte sig med en indisk man som gav mig receptet, och jag och min fru har lagat det många gånger sedan dess.
Fler recept med: Gratäng, Indiskt, Köttfärs