Indisk aloo gobi

00000

Recept på indisk aloo gobi. Curry får sin gula färg från gurkmeja och innehåller även bland annat koriander och bockhornsklöver.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl ris gärna basmati
800 g potatis
800 g blomkål
2 gula lökar
1,5 msk curry
1 grönsaksbuljongtärning
3 tomater
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl yoghurt turkisk
1 kruka koriander

15 minuter + 15 minuter koktid

Indisk aloo gobi – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken.
  2. Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min.
  4. Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.