Indisk aloo gobi

Recept på indisk aloo gobi. Curry får sin gula färg från gurkmeja och innehåller även bland annat koriander och bockhornsklöver.
Recept på indisk aloo gobi.
Recept på indisk aloo gobi. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 800 g potatis
  • 800 g blomkål
  • 2 gula lökar
  • 1,5 msk curry
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 tomater
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken.

  2. Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min.

  4. Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!