Indisk aloo gobi

4.14.14.14.14.1

Aloo gobi är en smakrik, värmande och vegetarisk gryta från Indien. Den får sin gula färg av curry och gurkmeja och innehåller bland annat blomkål, potatis, koriander och bockhornsklöver.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl ris, gärna basmati
800 g potatis
800 g blomkål
2 gula lökar
1,5 msk curry
1 grönsaksbuljongtärning
3 tomater
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl yoghurt, turkisk
1 kruka koriander

15 minuter + 15 minuter koktid

Indisk aloo gobi – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär potatisen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och grovhacka löken.
  2. Stek potatis, blomkål och lök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt curryn och låt den steka med i 2–3 min. Häll över 4 dl vatten och tillsätt buljongtärning, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Tärna tomaterna. Blanda ner dem i grytan och sjud utan lock ca 5 min.
  4. Servera grytan med ris, yoghurt och koriander.