Indisk äggcurry

Recept på indisk äggcurry – en supersnabb, krämig vegogryta. Grytan kan varieras genom att  yoghurten byts ut mot kokosmjölk eller kokosgrädde.
Ylva Porsklev

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk koriander - mald
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära - finhackad
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 2,5 dl rysk yoghurt
  • 1,5 tsk salt

Garnering

  • 1 kruka koriander

Tillbehör

  • naanbröd
  • ev ris - gärna basmati

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg äggen i vattnet och koka 7 min. Spola i kallt vatten ca 1 minut. Skala äggen.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, gurkmeja, koriander, spiskummin och garam masala i olja på medelvärme under omrörning ca 10 min.

  3. Rör ner tomater och yoghurt. Låt sjuda på svag värme ca 20 min. Späd med vatten om det blir för torrt. Krydda med salt.

  4. Skär äggen i halvor. Lägg dem i curryn och låt dem bli varma. Strö över grovhackad koriander och servera.

Att dricka till indisk äggcurry

Twisted Thistle IPA Storbritannien, 18:90 kr (33 cl).

Gyllengult öl med angenäma humlearomatiska toner, aningen sötma, fräscha citrustoner och måttlig beska.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!