33333

Kryddnejlikodoftande basmatiris med rödkål, broccoli och vitlök! Din indiska middag är inte fulländad utan riktigt basmatiris på indiskt vis, passar utmärkt till en Indian Chicken Tikka Masala.

För 4 portioner

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
25 g smör
2 msk rapsolja
5 dl basmatiris
2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
9 dl vatten
2-3 st lagerblad
4 st kryddnejlikor
1 st broccolibukett
2 dl rödkål
Salt och peppar

20 min

Så här lagar du receptet:

1. Hacka löken och vitlöken. Fräs i smör och olja på medelvärme i ca 5 min utan att löken får färg.

2. Häll i riset och gurkmejan och rör runt ordentligt.

3. Tillsätt vatten, salt, lagerblad och kryddnejlika och låt koka långsamt under lock 20 min tills vattnet försvunnit.

Fler recept med: Indiskt