Inbakad korv med ajvar relish

Inbakad korv med ajvar relish är korv och bröd i ett. Välj den korv ni tycker bäst om och baka in den i deg. Den inbakade korven kan göras helt klar och värmas strax före servering.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360-420 g)
  • 1 dl ajvar relish
  • 8 korvar - tjocka, t ex chorizo

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 0,5 dl lök - rostad

Tillbehör

  • senap
  • sallad

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 15 cm i diameter. Bred ajvar relish på degrundlarna men inte enda ut i kanten. Lägg en korv på varje rundel och linda degen runt korven. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper, Låt jäsa ytterligare ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Pensla korvpaketen med ägg och strö över rostad lök. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills paketen fått fin färg. Låt korvpaketen kallna på galler. Hit går att förbereda.

  4. När korvarna ska ätas värms de i 150° ugn ca 10 min Servera med senap och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!