00000

Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon är en snabbgjord och matig sallad. Har du inte mandolin kan broccolin skivas för hand med vass kniv.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 broccolistånd, (à 250 g)
100 g katrinplommon
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
1 tsk flingsalt
100 g västerbottensost

10 minuter

Hyvlad broccoli med västerbottensost och katrinplommon – gör så här:

  1. Plocka stora buketter av broccolin och halvera dem längs med. Tryck snittsidan mot en mandolin och hyvla tunt eller bryt i små ­buketter.
  2. Finstrimla katrinplommonen och blanda med olja och vinäger.
  3. Lägg broccolin på ett fat och ringla över katrinplommonvinägretten. Strö över flingsaltet och hyvla över osten.
Fler recept med: Buffémat, Jul, Vegetariskt