00000

För 1 sats(er)

Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning

1 lök, gul
150 g haricots verts
1 msk smör
300 g räkor, skalade
200 g krabbkött
100 g musslor, avrunna
4 ägg
4 dl mjölk
1 dl dill, hackad
1 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör

, gräddfil och citronklyftor

1. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop till en deg, gärna i matberedare.
Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.
4. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.
5. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills
fyllningen stannat. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor.