Husets skaldjurspaj

Allt om Mat

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 1 lök - gul
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk smör
  • 300 g räkor - skalade
  • 200 g krabbkött
  • 100 g musslor - avrunna
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl dill - hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.

  3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.

  4. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.

  5. Häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills fyllningen stannat. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!