Hundkex utan gluten

Hundkex utan gluten är en fin omtänksam present till hunden; helt oemotståndliga med leverpastej, havre och morot. Kexen ska vara hårda och knapriga.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g leverpastej
  • 1 ägg
  • 1 dl ost - riven
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk morotspuré - (125 g)
  • 4 dl majsmjöl - + 0,5 dl till utbakning, Risenta
  • 2 dl havregryn

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. Mixa samman leverpastej med ägg, ost, olja och morotspuré.

  2. Blanda ner majsmjöl och havregryn och arbeta samman till en fast deg. Tillsätt lite vatten om den är för smulig och knåda samman degen. Låt vila ca 10 min.

  3. Strö ut majsmjöl på arbetsbänken. Kavla ut degen till ca 1/2 cm tjocklek. Ta ut kex med små mått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt kallna på galler och torka innan de förpackas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!