Hummussoppa med jordnötter och yoghurt

Kikärter på burk är bra att ha i skafferiet. Den som har tid kan koka en stor sats kikärter, dela den i mindre portioner och förvara i frysen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 2 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 2,5 tärningar hönsbuljong
  • 1,2 l vatten
  • 2 burkar kikärter - (à 400 g)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk citron - pressad

Garnering

  • 4 msk jordnötter - grovhackade
  • 3 msk koriander - hackad

Tillbehör

  • 4 msk yoghurt - mild naturell
  • 4 skivor bröd - rostat

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisarna i små bitar. Fräs lök och potatis i olja i en gryta ca 3 minuter. Smula över buljongtärningarna och rör om så att allt blandas. Tillsätt vattnet och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

  2. Låt kikärterna rinna av. Blanda ner dem och jordnötssmöret i grytan. Låt koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan grovt med mixerstav. Smaka av med citronsaft.

  3. Garnera med nötterna blandade med persiljan. Servera med yoghurt och bröd.

Ca 440 kcal 

per portion 17 g fett 17 g protein 

51 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!