00000

Kikärter på burk är bra att ha i skafferiet. Den som har tid kan koka en stor sats kikärter, dela den i mindre portioner och förvara i frysen.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 lök gul
2 potatisar
1 msk olivolja
2,5 hönsbuljongtärningar
1,2 l vatten
2 burkar kikärter (à 400 g)
1 msk jordnötssmör
1 msk citron pressad

Garnering:

4 msk jordnötter grovhackade
3 msk koriander hackad

Tillbehör:

4 msk yoghurt mild naturell
4 skivor rostat bröd

1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisarna i små bitar. Fräs lök och potatis i olja i en gryta ca 3 minuter. Smula över buljongtärningarna och rör om så att allt blandas. Tillsätt vattnet och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
2. Låt kikärterna rinna av. Blanda ner dem och jordnötssmöret i grytan. Låt koka ytterligare ca 5 min. Mixa soppan grovt med mixerstav. Smaka av med citronsaft.
3. Garnera med nötterna blandade med persiljan. Servera med yoghurt och bröd.

Ca 440 kcal
per portion 17 g fett 17 g protein
51 g kolhydrater