55555

Hummus, kikärtsröra, är ett perfekt tillbehör till allt grillat. Den kan stå färdig i kylen ca 6 timmar före servering.

För 6 dl

Ingredienser

Hummus

2 burkar kokta kikärter (à 400 g)
2 msk tahini (sesampasta)
2 vitlöksklyftor
2+2 msk olivolja
1/2 dl vatten
1 1/2 msk pressad citron
1 tsk salt
1/2  tsk  mald spiskummin
2 krm mald koriander
2 krm nymald svartpeppar

Garnering

bladpersilja

10 min

Hummus – gör så här:

  1. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Mixa kikärterna med tahini, skalad vitlök, 2 msk olja, vatten, citronsaft, salt, spiskummin, koriander och peppar till en slät smet.
  2. Lägg hummusen i en skål och ringla över 2 msk olja. Garnera med persilja.

 

Hummus med variation

Gör en hummus med pestosmak genom att tillsätta extra vitlök och basilika. Curry smakar mycket spiskummin och kan också vara väldigt gott i hummus.

Vad äter man till hummus?

Hummus är en arabisk dipprätt som äts med bröd, grönsaker och sallad. Den görs på kokta kikärter men tycker du bättre om andra bönor kan du ta dem.

Hummus passar bra till mycket. Servera hummus till grillat, tacos, sallad, soppa, falafel, grönsaksrätter. Du kan också använda hummus som dipp till grissini eller grönsakstavar. Hummus är också bra smörgåspålägg.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Sås och marinad