Hummertorn med rostad paprika

Rensad och klar – så här blir hummern lätt att äta och enkel att ta med på utflykt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 humrar - gärna frysta
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1 knippa gräslök
  • 0,5 krm salt
  • 2 portionsformar - eller koppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl olja - (lite till formarna med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grill. Klyv paprikorna på längden och ta ur kärnhusen. Olja och lägg dem på plåt och grilla högt i ugnen ca 15 min tills skinnet börjar svartna. Ta ut, låt dem svalna något och lägg dem att kallna i en plastpåse. Sedan är det lätt att dra bort skalen.

  2. Rensa hummern och skär den i bitar. Strimla paprikorna. Lägg en hummerklo i botten på var och en av två oljade cocotteformarna. Varva sedan paprikan, klippt basilika och gräslök, ev salt samt peppar med hummerköttet i formarna. 3.Tryck till fyllningen och täck formarna med plastfilm. Ställ dem kallt fram till serveringen. Vänd då upp formarna och servera med basilikasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!