00000

Rensad och klar – så här blir hummern lätt att äta och enkel att ta med på utflykt.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 humrar gärna frysta
1 tsk olivolja
0,5 basilika kruka
1 knippa gräslök
0,5 krm salt
2 portionsformar eller koppar
1 krm svartpeppar
2 dl olja (lite till formarna med)

1. Sätt ugnen på 250° grill. Klyv paprikorna på längden och ta ur kärnhusen. Olja och lägg dem på plåt och grilla högt i ugnen ca 15 min tills skinnet börjar svartna. Ta ut, låt dem svalna något och lägg dem att kallna i en plastpåse. Sedan är det lätt att dra bort skalen.
2. Rensa hummern och skär den i bitar. Strimla paprikorna. Lägg en hummerklo i botten på var och en av två oljade cocotteformarna. Varva sedan paprikan, klippt basilika och gräslök, ev salt samt peppar med hummerköttet i formarna.
3.Tryck till fyllningen och täck formarna med plastfilm. Ställ dem kallt fram till serveringen. Vänd då upp formarna och servera med basilikasås.

Fler recept med: Övrigt, Picknick, Skaldjur