1. Sätt ugnen på 250° grill. Klyv paprikorna på längden och ta ur kärnhusen. Olja och lägg dem på plåt och grilla högt i ugnen ca 15 min tills skinnet börjar svartna. Ta ut, låt dem svalna något och lägg dem att kallna i en plastpåse. Sedan är det lätt att dra bort skalen.
2. Rensa hummern och skär den i bitar. Strimla paprikorna. Lägg en hummerklo i botten på var och en av två oljade cocotteformarna. Varva sedan paprikan, klippt basilika och gräslök, ev salt samt peppar med hummerköttet i formarna.
3.Tryck till fyllningen och täck formarna med plastfilm. Ställ dem kallt fram till serveringen. Vänd då upp formarna och servera med basilikasås.
Hummertorn med rostad paprika
Hummertorn med rostad paprika
Foto: Svante Sjöstedt
Rensad och klar – så här blir hummern lätt att äta och enkel att ta med på utflykt.
För 2 person(er)
Ingredienser
2 | humrar, gärna frysta |
1 tsk | olivolja |
0,5 | basilika, kruka |
1 knippa | gräslök |
0,5 krm | salt |
2 | portionsformar, eller koppar |
1 krm | svartpeppar |
2 dl | olja, (lite till formarna med) |