00000

Recept på hummersnittar med löjromsmajonnäs och sparris. Lyxiga smaker och elegant upplagt, men ändå enkel tillagning. Majonnäsen håller två veckor i kylen.

För 8 personer

Ingredienser

2 humrar (à ca 350 g)
1/2 surdegsbaguette
2 msk rapsolja
50 g löjrom
1 knippa grön sparris (250 g)

Majonnäs

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
1 liten vitlöksklyfta
2 1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt

Garnering

50 g löjrom
1 krm nymald svartpeppar

30 min

Hummersnittar med löjromsmajonnäs – gör så här:

  1. Majonnäs: Blanda äggula, senap, vinäger och pressad vitlök. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Krydda med salt. Ta undan hälften av majonnäsen.
  2. Halvera humrarna på längden. Plocka ut stjärtköttet och dra bort den svarta strängen. Skiva köttet. Knäck klorna och pilla ut köttet. Skär det i mindre bitar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i skivor. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Rosta mitt i ugnen ca 6 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
  4. Vänd ner löjrommen i majonnäsen.
  5. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lätt-saltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten. Halvera sparrisen på längden och skär dem mitt itu.
  6. Toppa bröden med löjroms-majonnäs, hummer och sparris. Garnera med löjrom och strö över peppar. Servera genast.

hummersnittar-till-champagne