Hummersill

Recept på hummersill. Krämig sås med hummerfond, sherry och cayenne sätter smak på sillen.
Garnera sillen med dill.
Garnera sillen med dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - (à 420 g)
  • 0,5 gul lök
  • 5 dl crème fraiche
  • 0,75 dl hummerfond - konc
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 msk sherry - torr
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl dill - finhackad

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Blanda crème fraiche, hummerfond, chilisås, sherry och cayennepeppar.

  2. Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i såsen. Låt stå i kylen 1 dygn.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i sillen strax före servering.  Garnera med dill.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!