Hummersill

00000

Recept på hummersill. Krämig sås med hummerfond, sherry och cayenne sätter smak på sillen.  

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

2 förpackningar 5-minuterssill (à 420 g)
0,5 gul lök
5 dl crème fraiche
0,75 dl hummerfond konc
0,5 dl chilisås
1 msk sherry torr
1 krm cayennepeppar
0,5 dl dill finhackad

Garnering:

dill

10 minuter + 1 dygn i kyl

Hummersill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av. Blanda crème fraiche, hummerfond, chilisås, sherry och cayennepeppar.
  2. Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i såsen. Låt stå i kylen 1 dygn.
  3. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i sillen strax före servering.  Garnera med dill.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Övrigt