Hummersallad med citronmajonnäs

Recept på hummersallad med citronmajonnäs. Fryst hummer blir bäst om den får tina i kylskåp under natten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 humrar - kokta
  • 12 morötter - späda eller minimorötter
  • 4 msk dill - plockad
  • 1 kruka körvel
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Hummergelé

  • 4 gelatinblad
  • 2 dl hummerbuljong - (fond + vatten)

Citronmajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron - skal och saft (ca 2 msk)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker

Gör så här

  1.  Börja med gelén. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp buljongen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i buljongen. Häll upp i en form och låt stelna i kylen ca 1 timme. Skär gelén i kuber.

  2. Majonnäs: Vispa äggula, senap, citronsaft och -skal fluffigt. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och socker.

  3. Klyv hummern på längden och plocka ut köttet. Skala och skär morötterna i fjärdedelar på längden. Förväll dem ca 2 min i lättsaltat vatten.

  4. Fördela hummer, morötter,  örter och gelé på tallrikarna vid servering. Klicka på majonnäsen och vrid över svartpeppar. Servera gärna med rostat bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!