Hummersallad med briochekrutonger

Får du dressing över så ställ in den i kylen och njut till fler middagar. Den håller ca 1 vecka i kylskåp.

30 min

Hummersallad med briochekrutonger

 

1. Klyv hummern, krossa klorna och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Blanda srirachasåsen med oljan och lägg i hummerbitarna.
2. Dela romansalladen på längden och skölj i kallt vatten.
3. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg i kallt vatten för att den ska få en mildare smak.  Skär tomaten i tärningar.
4. Sätt ugnen på 175°. Skär briocheskivorna i kuber och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem gyllenbruna, ca 5 min mitt i ugnen.
5. Dressing: Finhacka sardellfilén. Skala och riv vitlöksklyftan.
6. Blanda äggulorna med vitlöken, sardellhacket och parmesanosten. Häll i vinäger och citronsaften.
7. Blanda oljorna och tillsätt dem i dressingen i en tunn stråle under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
8. Fördela salladen på tallrikar. Vänd runt tomattärningarna i lite av dressingen och lägg upp runt om salladen. Fördela rödlöksringar.
9. Toppa tallriken med hummerkött. Hyvla över parmesanost. Strö över krutonger och klicka  ut dressing. Servera genast.

Recept från