00000

Den krispiga hummersalladen kan förberedas 1 timme innan gästerna sätter sig till bords.

För 8 person(er)

Ingredienser

4 humrar, kokta
1 ask gem, eller romansallad
100 g grillad paprika, på burk

Avokadoröra:

3 avokador
2 tsk citron, pressad
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Fänkål:

1 fänkål, (ca 350 g)
2 msk plockad dill

Garnering:

0,5 ask röda mangoldskott
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Halvera humrarna. Plocka köttet ur stjärt och klor. Plocka salladen och strimla paprikan.
2. Dela och gröp ur avokadon. Tillsätt citronsaft, honung, vitlök, salt och peppar. Mosa slätt med gaffel.
3. Ansa och skiva fänkålen tunt och blanda med dill.
4. Fördela allt i skålar. Garnera med mangoldskott. Blanda olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över.