Hummerröra med apelsin, mango och avokado

Glöm inte att ta tillvara på skalet som används i den läckra soppan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 hummer - köttet
  • 1 mango - mogen
  • 1 msk spansk peppar (chili) - finhackad
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 avokado - mogen
  • 2 krm salt

Servering

  • apelsinfiléer
  • ärtskott - färska
  • 8 g baguetteskivor - lätt rostad

Gör så här

  1. Tärna hummerköttet i 1/2 cm stora tärningar och lägg i en skål. Skala och tärna mangon i 1/2 cm stora tärningar, hacka över bitarna så att de ”binder” samman. Blanda med hummern och tillsätt även finhackad chili.

  2. Skala apelsinen med en kniv så att även det vita går bort. Skär ut apelsinfiléerna mellan hinnorna över en skål. Pressa saften ur hinnorna. Spara filéerna till serveringen.

  3. Pressa limen och blanda med apelsinsaften. Halvera avokadon, ta ur köttet och skär i ca 1/2 cm stora tärningar. Blanda avokadotärningarna väl med apelsin- och limejuicen. Blanda det med hummerblandningen och smaka av med salt. Förvara kylen täckt med plastfilm. Hit kan förberedas.

  4. Strax innan gästerna kommer blandas röran om och fördelas, utan vätskan, på brödskivorna. Dekorera med apelsinklyftorna och kvistar av färska ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!