Hummerdipp med knapriga papadam

Recept på hummerdipp med knapriga papadam. Papadam är ett tunt bröd som ”fluffar upp sig” i ugnen eller mikron. Brödet görs på rismjöl, kikärtsmjöl eller linsmjöl.

Ingredienser

  • 1 hummer - kokt
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 200 g färskost - naturell
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 krm dillfrön - stötta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 6 papadam

Gör så här

  1. Skala hummern men spara skalet. Finhacka hummerköttet  och lägg det i kylen.

  2. Fräs hummerskalet i olja i en kastrull ca 5 min. Häll över vattnet och koka utan lock ca 15 min. Sila bort skalen och koka ihop buljongen tills ca 1 tsk återstår. Låt kallna.

  3. Blanda färskosten med yoghurt, dill och dillfrön. Smaksätt med hummerbuljongen och krydda med salt och peppar. Vänd ner hummerköttet.

  4. Papadam: Grädda enligt förpackningens anvisning.

  5. Bryt papadam i bitar och servera till hummerdippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!