Hummerbuljong

Denna buljong kan förberedas långt i förväg och frysas in.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 humrar - skalen
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk fänkålsfrön - hela
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 2 dillstjälkar
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 msk konjak
  • 1 msk hummerfond - koncentrerad, och 1,2 liter vatten

Gör så här

  1. Krossa hummerskalen. Skala och skär morot, lök och vitlök i små bitar.

  2. Bryn hummerskal, grönsaker, fänkålsfrön och tomatpuré i olivoljan tills det fått lite färg. Lägg i dillstjälkarna, häll i all vätska och låt koka upp. Sjud 30 min på svag värme.

  3. Ta av från värmen, lägg på lock och låt stå och dra 1 timme. Sila. Koka ihop tills 5 dl återstår. Låt kallna.

TIPS!

För en förenklad variant kan du krossa hummerskalen och koka upp dem med 5 dl hummerbuljong från färdigköpt fond. Låt stå en timme. Sila. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!