00000

Rätten går bra att förbereda, men tänk på att skaldjur är en känslig råvara. Den bör inte stå färdig mer än ett dygn i kylen. Vi lagade dem i små muffinsformar i silikon.

För 4 personer

Ingredienser

Hummeraladåb med vattenkrasse

2 humrar (à ca 350 g)
1 dl vatten
1/5 fiskbuljongstärning eller 1/2 msk konc fiskfond
1 dl torrt vitt vin
3 gelatinblad
1 msk finhackad gräslök

Dillmajonnäs

2 dl löst packad dill
1 1/2 dl majonnäs, Hellmans

Garnering

dill
gräslök
ätliga blommor, t.ex penséer

Ca 30 min + 1 timme i kyl

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm vatten, buljongtärning och vin. Ta upp och smält gelatinbladen i blandningen.

2. Plocka köttet ur humrarna och skär det i bitar. Blanda hummerkött och gräslök.

3. Skölj fyra muffins- eller små  timbalformar med kallt vatten. Fyll dem med hummer och häll på den ljumma vingelén. Låt stelna i kylen ca 1 timme.  Mixa dillen med lite av majonnäsen och blanda ner i resten av majonnäsen.

4. Stjälp försiktigt upp aladåberna, doppa eventuellt formarna i hett vatten så lossnar de lättare. Garnera med dill, gräslök och blommor. Servera med såsen.