I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Grava julens godaste lax - med smak av hummer och peppar!

För 4

Ingredienser

600 g laxfilé
1,5 tsk rosépeppar,
1,5 tsk svartpeppar
3 msk strösocker
2 msk salt
1,5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
0,5 dl dill grovhackad

GÖR SÅ HÄR

  1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
  2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
  3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
  7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!