I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Bjud på hummer- och peppargravad lax till midsommar. En härligt god rätt till buffébordet.

För 4

Ingredienser

600 gr laxfilé
1 1/2 tsk rosépeppar,
1 1/2 tsk svartpeppar
3 msk strösocker
2 msk salt
1 1/2 msk hummerfond Bong Touch of Taste
1/2 dl dill grovhackad

Hummer- och peppargravad lax – gör så här:

  1. Ta bort benen i laxen med en liten tång.
  2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
  3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme, tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
  7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!