Hummer- och kronärtskockslyx – gör så här:
- Kronärtskocksbottnar: Bryt av stammen och halvera kronärtskockorna. Dra bort blad och skägget. Koka bottnarna mjuka i vin, citronsaft, vatten, olivolja och salt 20-30 min. Låt svalna i lagen. Ställ kallt.
- Crunch: Grovhacka och stek kavring, kummin och fänkål knaprigt i smör. Låt kallna. Mixa eller stöt i mortel.
- Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegsplattorna till en platta som är 20 x 12 cm. Dela varje platta i 10 bitar. Nagga med gaffel och pensla med äggula. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
- Dela humrarna på längden. Ta hummerköttet ur klor och stjärt. Skär i bitar. Lägg 20 lite finare bitar åt sidan och grovhacka resten. Ställ kallt.
- Ta kronärtskocksbottnarna ur lagen. Skär 20 lite finare bitar av kronärtskocksbottnarna och grovhacka resten.
- Blanda hackat hummerkött och kronärtskocksbottnar med majonnäs, dill, citronskal och salt.
- Fördela hummerblandningen på smördegen. Garnera med hummer, kronärtskocka, crunch, citronskal och dill.