Hummer- och äppelcocktail

Sött och syrligt i förrätten med äpple och hummer. Skär äpplet i små, tunna klyftor och behåll skalet för färgens skull.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 hummer - kokt
  • 1 - 2 äpplen - små, gärna Ingrid Marie
  • 1 - 2 schalottenlökar
  • 1 dl ärtor - små, frysta
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • dillvippor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dela hummern och knäck klorna. Plocka ut köttet och skär det i bitar.

  2. Skär äpplena i tunna klyftor, skala och finhacka löken.

  3. Blanda hummer, äpple, lök, ärter, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd i dillvippor, lägg upp i små glas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!