DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Fiskgryta med lax och skaldjur

Snabb hummer- och apelsindoftande  fiskgryta. En god fiskgryta att bjuda många på. Servera gärna tillsammans med rouille och ett gott bröd.

  1. Skala, skölj och ansa grönsakerna.
  2. Skär dem i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt skivad vitlök, tomatpuré & saffran. Slå på vitt vin, Bong Touch of Taste hummerfond, vatten samt både skal och saft från apelsinerna.
  4. Låt allt puttra i 20 min och gör rouille under tiden.
  5. Rouille:
  6. Finhacka vitlöksklyftorna och spansk peppar.
  7. Lägg det i en vid skål och tillsätt äggulorna, citronsaft och lite salt.
  8. Vispa och droppa majsoljan i en fin stråle till en tjock majonnäs.
  9. Smaka av med salt.
  10. Skär fisken i bitar och lägg i grytan och låt de puttra med i ett par minuter.
  11. Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.

Recept från