Huevos rancheros

Starta dagen med bönor, ägg och hetta. Huevos rancheros är en mexikansk rätt som ofta serveras som frukost.
Liselotte Forslin
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 2 avokador - mogna
  • 4 tortillabröd - små, mjuka
  • 4 ägg
  • 2 krm salt

Mosade bönor

  • 1 förp bönor - blandade (ca 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt

Tomatsalsa

  • 3 tomater - mogna
  • 2 salladslökar
  • 3 msk koriander - hackad
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt

Garnering

  • 1 kruka koriander
  • flingsalt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Mosade bönor: Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja på medelvärme med spiskummin och koriander tills den är mjuk.

  2. Tillsätt bönorna och fräs dem hastigt samtidigt som de mosas lätt med en gaffel. Häll över vattnet och rör om så det blir lite såsigt. Krydda med salt.

  3. Salsa: Mixa alla ingredienser till salsan i en matberedare.

  4. Skär avokadon i skivor. Värm bröden i en torr stekpanna ca 2 min. Stek äggen och krydda med salt.

  5. Fördela bönorna på bröden. Lägg på ägg och avokado och toppa med salsa och korianderblad. Strö på lite flingsalt och chiliflakes. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!