Hovmästarsås

Klassiskt recept på hovmästarsås. Den här gravlaxsåsen med massor av färsk dill är ett måste till högtidsbordet! Ställ gärna vispskålen på en fuktig trasa, så står den stadigare.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 dl senap - stark söt
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar - mald
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl dill - hackad

Gör så här

  1. Blanda senap, äggula, socker, salt, peppar och vinäger i en skål.

  2. Tillsätt oljan, först droppvis, under ständig vispning. Blanda till sist i dillen. Ställ kallt fram till servering.

  3. Hovmästarsås passar perfekt till gravad lax (se recept här!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!