2.92.92.92.92.9

Klassiskt recept på hovmästarsås. Den här gravlaxsåsen med massor av färsk dill är ett måste till högtidsbordet! Ställ gärna vispskålen på en fuktig trasa, så står den stadigare.

För 3 dl

Ingredienser

1 dl senap, stark söt
1 äggula
2 msk strösocker
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar, mald
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl dill, hackad

Hovmästarsås – gör så här:

  1. Blanda senap, äggula, socker, salt, peppar och vinäger i en skål.
  2. Tillsätt oljan, först droppvis, under ständig vispning. Blanda till sist i dillen. Ställ kallt fram till servering.

 

Hovmästarsås passar perfekt till gravad lax (se recept här!)

Fler recept med: Fisk, Jul, Lax, Påsk, Sås och marinad