00000

Klassiskt recept på hovmästarsås. Den här gravlaxsåsen med massor av färsk dill är ett måste till högtidsbordet! Ställ gärna vispskålen på en fuktig trasa, så står den stadigare.

För 3 dl

Ingredienser

1 dl senap stark söt
1 äggula
2 msk strösocker
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar mald
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl dill hackad

Hovmästarsås – gör så här:

  1. Blanda senap, äggula, socker, salt, peppar och vinäger i en skål.
  2. Tillsätt oljan, först droppvis, under ständig vispning. Blanda till sist i dillen. Ställ kallt fram till servering.

 

Hovmästarsås passar perfekt till gravad lax (se recept här!)

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Påsk, Sås och marinad