4.24.24.24.24.2

Hovdessert med After Eight är en variant på den klassiska marängsvissen, här med choklad- och mintsmak.

För 8 personer:

Ingredienser

3 äggvitor
1 krm ättiksprit, (12 %)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
10 plattor After Eight
3 dl vispgrädde
4 dl vaniljglass
0,5 dl chokladsås

Garnering:

mynta

25 minuter + 2 timmar i ugn

Hovdessert med After Eight – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna ca 2 min. Tillsätt ättikan och fortsätt att vispa. ­Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills ­smeten är fast och blank. Blanda i vaniljsockret.
  2. Lägg smeten i en spritspåse med tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåts­papper. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Låt kallna på galler.
  3. Grovhacka After Eight-plattorna. Lättvispa grädden. Blanda grädden med mintchokladen.
  4. Varva maränger, mintchokladgrädde och glass i en skål eller i glas. Ringla chokladsås över och servera. Garnera med mynta.

Fler lyxiga desserter:

Fler recept med: Efterrätt och dessert