3.93.93.93.93.9

Hot tuna melt är frasiga bröd fyllda med krämig tonfisk. Sötpotatispommes är en rolig och bra nyhet i frysdisken.

För 4 personer:

Ingredienser

2 burkar tonfisk, i vatten (à 200 g)
2 dl lätt crème fraiche, med paprika och chili
8 skivor surdegsbröd, av fullkornstyp
1 dl smörgåsgurka, skivad
4 skivor ost, gärna cheddar
smör, salt

Tillbehör:

1 påse sötpotatispommesstrips, (450 g)
70 g salladsmix
250 g körsbärstomater

20 minuter

Hot tuna melt – gör så här:

  1. Tillaga sötpotatisstripsen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av vattnet från tonfisken. Rör ihop tonfisk, crème fraiche och 2 krm salt. Fördela röran över 4 brödskivor. Toppa med gurka och ost. Lägg en skiva bröd över.
  3. Stek bröden i medelvarm panna i 2 msk smör eller i smörgåsjärn tills osten smält och brödet blivit frasigt.
  4. Servera toasten med strips, sallad och tomater.

 

Få enkla och varierade middagstips – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!