Kaffeshoten "Hot shot" med Galliano

Den gamla shot-klassikern Hot shot med Galliano lever än! Här är receptet.
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 3 cl Galliano vaniljlikör
  • 3 cl kaffe - varmt
  • vispgrädde - löst vispad

Gör så här

  1. Häll Galliano i ett shotglas.

  2. Häll med hjälp av en tesked i kaffet så att det lägger sig över likören.

  3. Toppa med löst vispad grädde.

Fakta: Hot shot

Hot shots och likören Galliano hade sin storhetstid 1993. Enligt tv-programmet "Historieätarna" så blir den under det året för populär. "Den här blir under en kort period den enda shoten man kan dricka i Sverige. Den blir helt enkelt så poppis att den blir helt ute bara ett år senare", säger Lotta i programmet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!