55555

Recept på hot pot med kål och frikadeller. Snabblagad soppa som funkar lika bra som bjudmat som till vardagsmiddagen.

För 4-6 personer:

Ingredienser

400 g färsk korv, t ex salsiccia
2 stjälkar selleri
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 krm chiliflakes
2 liter vatten
4 hönsbuljongtärningar 
250 g pappardellepasta
700 g savojkål
1 burk vita bönor, (400 g)

Tillbehör:

riven parmesanost
olivolja

20 minuter

Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle – gör så här:

  1. Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin. Skala och skiva vitlöken.
  2. Fräs korven i olja i en stor gryta. Ta upp korven och fräs selleri, vitlök och chiliflakes ca 2 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp.
  3. Finstrimla kålen. Lägg pastan i grytan och koka tills ca 3 min återstår av koktiden.
  4. Blanda ner kålen och koka ca 2 min. Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i soppan.
  5. Servera soppan direkt med riven parmesan och olja.