Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle
Ingredienser
- 400 g korv - färsk t ex salsiccia
- 2 stjälkar selleri
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 2 l vatten
- 4 tärningar hönsbuljong
- 250 g pappardelle
- 700 g savojkål
- 1 burk vita bönor - (400 g)
Tillbehör
- parmesan - riven
- olivolja
Gör så här
-
Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin. Skala och skiva vitlöken.
-
Fräs korven i olja i en stor gryta. Ta upp korven och fräs selleri, vitlök och chiliflakes ca 2 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp.
-
Finstrimla kålen. Lägg pastan i grytan och koka tills ca 3 min återstår av koktiden.
-
Blanda ner kålen och koka ca 2 min. Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i soppan.
-
Servera soppan direkt med riven parmesan och olja.