Hot pot med kål, frikadeller och pappardelle

Recept på hot pot med kål och frikadeller. Snabblagad soppa som funkar lika bra som bjudmat som till vardagsmiddagen.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g korv - färsk t ex salsiccia
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 l vatten
  • 4 tärningar hönsbuljong
  • 250 g pappardelle
  • 700 g savojkål
  • 1 burk vita bönor - (400 g)

Tillbehör

  • parmesan - riven
  • olivolja

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från korven och dela den i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin. Skala och skiva vitlöken.

  2. Fräs korven i olja i en stor gryta. Ta upp korven och fräs selleri, vitlök och chiliflakes ca 2 min. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp.

  3. Finstrimla kålen. Lägg pastan i grytan och koka tills ca 3 min återstår av koktiden.

  4. Blanda ner kålen och koka ca 2 min. Häll av bönorna och skölj dem i kallt vatten. Lägg dem i soppan.

  5. Servera soppan direkt med riven parmesan och olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!