Wok med svamp och chorizo

33333

Recept på wok med svamp och chorizo. I stället för att sätta på ugnen till potatisklyftorna, wokar man dem. Blanda med bl a wokad kryddig korv och färsk svamp.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g potatisklyftor, djupfrysta
2 msk smör
200 g svamp, färsk, valfri sort
300 g chorizokorv
1 gul paprika, strimlad
1 orange paprika, strimlad
150 g spenat, eller rucola, färsk i påse
1 vitlökslyfta, pressad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, mald
1 parmesan, flagad

Wok med svamp och chorizo – gör så här:

  1. Woka potatisklyftorna i smör.
  2. Skölj och skiva svampen. Skiva korven. Skär bort kärnorna på paprikorna och strimla dem.
  3. Woka svamp och korv också. Stek tills allt har fin färg och potatisen är mjuk. Tillsätt strimlade paprikor och låt de steka med ett tag. Lägg i spenaten, pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda. Flaga parmesan över och servera.