1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj salladen ordentligt och riv i mindre bitar.
3. Skär västerbottensost i tunna skivor.
4. Skrubba och skär mandelpotatisen i tunna skivor. Lägg potatisen på en plåt. Blanda med olivolja, salt och socker. Rostamitt i ugnen ca 15 min tills potatisen blivit mjuk. Låt svalna.
5. Skala och finhacka vitlök och lök. Lägg i en skål och tillsätt balsamvinäger, honung och salt. Avsluta med att röra ner olivolja.
6. Skala rödlöken och skär fina ringar till garnering.
7. Blanda sallad, västerbottensost och mandelpotatis med vinägretten.
8. Fördela på tallrikar och garnera med rödlöksringar och flingsalt.
Höstsallad med västerbottensost och rostad mandelpotatis
En matig sallad med flera salladssorter blandas med söt mandelpotatis och smakrik ost.
För 4 person(er)
Ingredienser
200 g | blandad sallad, t ex frisée, lollo rosso, ekblad |
100 g | västerbottensost |
600 g | mandelpotatis |
1 msk | olivolja |
0,5 tsk | salt |
0,5 tsk | strösocker |
Vinägrett
1 | vitlöksklyfta |
0,5 | gul lök |
2 msk | balsamvinäger |
2 tsk | honung |
2 krm | salt |
3 msk | olivolja |
Garnering
0,5 | rödlök |
0,5 tsk | flingsalt |