00000

En god och fräsch sallad att servera till äggröra och rosmarinbröd.

För 6 person(er)

Ingredienser

100 g valnötter
2 äpplen, röda
1 päron
2 avokador
1 lime, pressad saft
150 g sallad, blandad, t ex ekblad och grönsallad

Dressing

2 msk balsamvinäger, vit
2 msk olivolja, med citronsmak
2 msk honung, flytande
1 msk vatten
1,5 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Rosta valnötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna.
2. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Blanda frukt och avokado och pressa över limesaft för att undvika missfärgning.
3. Blanda ihop dressingen.
4. Vänd ner salladen i frukten och häll över dressingen. Strö över valnötterna.