1. Rosta valnötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna.
2. Kärna ur och skär äpple och päron i klyftor. Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Blanda frukt och avokado och pressa över limesaft för att undvika missfärgning.
3. Blanda ihop dressingen.
4. Vänd ner salladen i frukten och häll över dressingen. Strö över valnötterna.
Höstsallad med äpple och valnötter
En god och fräsch sallad att servera till äggröra och rosmarinbröd.
För 6 person(er)
Ingredienser
100 g | valnötter |
2 | äpplen, röda |
1 | päron |
2 | avokador |
1 | lime, pressad saft |
150 g | sallad, blandad, t ex ekblad och grönsallad |
Dressing
2 msk | balsamvinäger, vit |
2 msk | olivolja, med citronsmak |
2 msk | honung, flytande |
1 msk | vatten |
1,5 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |