25 min
Höstsallad med äppelvinägrett
- Skär squashen i skivor på längden, ställ åt sidan. Grovhacka pistaschnötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Låt kallna.
- Plocka små buketter från romanescon och skär stjälken i skivor. Förväll buketter och stjälk i saltat vatten 1–2 minuter. Låt rinna av.
- Rensa svampen. Fräs den i en stekpanna på medelvärme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och lägg i smöret. Fräs tills svampen har fått fin färg. Krydda med 0,5 tsk salt.
- Vinägrett: Blanda musten med olja, vinäger, salt och peppar.
- Blanda pistaschnötter, romanesco, trattkantareller och persilja. Pensla squashen med olja. Grilla ca 2 minuter på varje sida. Krydda med 0,5 tsk salt.
- Lägg squashen på ett fat. Fördela salladen ovanpå. Grovriv äpplet direkt över salladen. Ringla på vinägretten och servera.