Höstparfait med björnbär

Det söta, kalla och fruktiga friskar upp efter de salta kräftorna. Perfekt att ha färdig i frysen.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g björnbär
  • 3 dl blåbärssaft - outspädd
  • 8 savoiardikex, fingerkex

Garnering

  • 5 fikon
  • 1 l bär - blandade , t ex björnbär, hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.

  2. Mosa björnbären och vänd ner i äggulesmeten. Vänd ner grädden.

  3. Doppa kexen hastigt i blåbärssaft och varva dem med smet i en avlång form, 2 liter. Frys 5–6 timmar.

  4. Skär fikonen i klyftor. Vänd upp parfaiten på en skärbräda och skär den i skivor. Servera parfaiten med fikon och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!