Morotsmuffins

Det här goda muffinsreceptet är perfekt en kylig eftermiddag: Du bakar dem på ett kick, sedan är det bara att avnjuta dem framför brasan tillsammans med en stor kopp te.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 90 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 morot - stor
  • citronsaft - från en halv citron
  • 1 dl råsocker - (eller annat brunt socker)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel - malen
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • gröna pumpakärnor till topping

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader.

  2. Mal hasselnötterna fint och blanda med vetemjöl, kanel och bakpulver i en bunke.

  3. Smält smöret, låt det svalna av innan du blandar det i en skål med mjölk och vispar samman med ägget och sockret.

  4. Skala moroten och riv den på rivjärnets finaste sida i en skål, ta vara på saften. Pressa över citronsaften och blanda allt med de våta ingredienserna.

  5. Häll över skålens innehåll i bunken och rör runt med en trägaffel till en klimpig smet.

  6. Fördela smeten i åtta större muffinsformar och toppa med pumpakärnorna.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ät dem medan de fortfarande är varma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!