00000

Det här goda muffinsreceptet är perfekt en kylig eftermiddag: Du bakar dem på ett kick, sedan är det bara att avnjuta dem framför brasan tillsammans med en stor kopp te.

För 8 st

Ingredienser

90 g smör
4 dl vetemjöl
1 dl hasselnötter
1 morot stor
citronsaft från en halv citron
1 dl råsocker (eller annat brunt socker)
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 dl mjölk
1 ägg
gröna pumpakärnor till topping

Anna Billing

Morotsmuffins – gör så här:

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Mal hasselnötterna fint och blanda med vetemjöl, kanel och bakpulver i en bunke.
  3. Smält smöret, låt det svalna av innan du blandar det i en skål med mjölk och vispar samman med ägget och sockret.
  4. Skala moroten och riv den på rivjärnets finaste sida i en skål, ta vara på saften. Pressa över citronsaften och blanda allt med de våta ingredienserna.
  5. Häll över skålens innehåll i bunken och rör runt med en trägaffel till en klimpig smet.
  6. Fördela smeten i åtta större muffinsformar och toppa med pumpakärnorna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ät dem medan de fortfarande är varma.