00000

Välj härligt syrliga och fasta äpplen till den här rätten. Det lite snälla, söta fläskköttet behöver ett lite syrligare tillbehör.

För 2 personer

Ingredienser

2 rödlökar
1 äpple, syrligt, fast
300 g kotlett, benfri, i bit
2 tsk olivolja
0,5 salt
1 krm svartpeppar, nymald
1,5 msk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin, (eller ½ dl citronsaft + 0,5 dl vatten)

Tillbehör:

50 g rucola
350 g potatis, kokt

Hösthärlig fläskgryta

 

1. Skala och klyfta lök och äpple tunt. Skiva kotletten och skär skivorna på mitten.

2. Hetta upp en stekpanna med i olja. Bryn kotletterna runt om. Salta och peppra. Lägg i äpple och lök, sänk värmen, lägg på ett lock och fortsätt steka ca 8 minuter.

3. Fördela äppelblandningen på tallrikarna och lägg på köttskivorna. Häll senap och vin i stekpannan och vispa samman till en sås som hälls över köttet. Servera med ruccola och kokt potatis.