00000

Saftiga lammfärsburgare kan läggas på grillen eller stekas i en panna.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 squash, (à 250 g)
250 g körsbärstomater
5 salviablad
2 msk olivolja
20 oliver i vatten, små kärnfria
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Lammfärsbiffar:

500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

50 g bröd/pers

1. Ansa och skär squashen i tunna skivor. Halvera tomaterna.
2. Fräs grönsaker och salviablad i olja i en stekpanna ca 5 min. Blanda i oliverna. Salta, peppra och håll grönsakerna varma.
3. Blanda färs, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Stek biffarna i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med grönsakerna.

Ca 510 kcal per portion
27 g fett 30 g protein
32 g kolhydrater

Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter, Lamm