Höstgrönsaker med lammfärsbiffar
Saftiga lammfärsburgare kan läggas på grillen eller stekas i en panna.
Ingredienser
- 2 squash - (à 250 g)
- 250 g körsbärstomater
- 5 salviablad
- 2 msk olivolja
- 20 oliver i vatten - små kärnfria
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Lammfärsbiffar
- 500 g lammfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 50 g bröd - /person
Gör så här
-
Ansa och skär squashen i tunna skivor. Halvera tomaterna.
-
Fräs grönsaker och salviablad i olja i en stekpanna ca 5 min. Blanda i oliverna. Salta, peppra och håll grönsakerna varma.
-
Blanda färs, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Stek biffarna i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med grönsakerna. Ca 510 kcal per portion 27 g fett 30 g protein 32 g kolhydrater