Höstgrönsaker med lammfärsbiffar

Saftiga lammfärsburgare kan läggas på grillen eller stekas i en panna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 squash - (à 250 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 5 salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 20 oliver i vatten - små kärnfria
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Lammfärsbiffar

  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Ansa och skär squashen i tunna skivor. Halvera tomaterna.

  2. Fräs grönsaker och salviablad i olja i en stekpanna ca 5 min. Blanda i oliverna. Salta, peppra och håll grönsakerna varma.

  3. Blanda färs, pressad vitlök, vatten, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Stek biffarna i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med grönsakerna. Ca 510 kcal per portion 27 g fett 30 g protein 32 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!