00000

Honung och citron är en klassisk smakkombination som passar fint till lax.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn och ben
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk rapsolja
3 msk honung flytande
3 msk citron pressad

Sallad:

1 gurka
1 chili röd t ex spansk peppar
1 dl korianderblad
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

ris

1. Skär laxen i långa stavar, ca 3 x 10 cm. Salta och peppra.
2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.
3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.
4. Servera spetten med sallad, ris och sky.