1. Skär laxen i långa stavar, ca 3 x 10 cm. Salta och peppra.
2. Halstra laxstavarna runtom i oljan ca 3 min. Ringla över honung och häll över citronsaft. Sjud ca 1 minut. Ta pannan från värmen och trä upp laxstavarna på spett.
3. Skiva gurkan. Kärna ur och strimla chilin. Blanda gurka, chili och korianderblad. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över gurksalladen.
4. Servera spetten med sallad, ris och sky.
Honungsstekt lax på spett med gurksallad
Honung och citron är en klassisk smakkombination som passar fint till lax.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g | laxfilé utan skinn och ben |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | rapsolja |
3 msk | honung, flytande |
3 msk | citron, pressad |
Sallad:
1 | gurka |
1 | chili, röd t ex spansk peppar |
1 dl | korianderblad |
3 msk | olivolja |
1 msk | vitvinsvinäger |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
ris |