Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze

Recept på honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze. En riktigt höstig rätt, full av smak och bondskt rejäl!
Lisa Lemke

Ungsrostade rotfrukter

  • 600 g morötter
  • 600 g betor - gärna olika sorter, skalade
  • 2 rödlökar
  • 0,5 apelsin - pressad
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Fläsk

  • 400 g stekfläsk - skivad
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär morötter och betor i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg rotfrukter och lök i en långpanna. Rör samman apelsinsaft, honung och olja och ringla blandningen över rotfrukterna. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka. Vänd runt någon gång under tiden.

  2. Stek fläsket tills det fått fin färg runt om. Ta upp fläsket från stekpannan och häll av fettet. Lägg tillbaka fläsket i pannan och tillsätt citronsaft, soja, honung, chiliflakes och peppar. Rör om och stek ca 2 min. Servera fläsket med de honungsrostade rotfrukterna.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets favoriter:

Ugnsformar till alla dina pajer och gratänger finner du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!