00000

Recept på honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze. En riktigt höstig rätt, full av smak och bondskt rejäl!

För 4 personer

Ingredienser

Ungsrostade rotfrukter

600 g morötter
600 g skalade betor, gärna olika sorter
2 rödlökar
1/2 pressad apelsin
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Fläsk

400 g skivad stekfläsk
3 msk pressad citron
1 msk japansk soja
1 msk honung
1 krm chiliflakes
1 krm nymald svartpeppar

20 min + 40 min i ugnen

Honungsrostade rotfrukter och fläsk med citron- och sojaglaze

 

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär morötter och betor i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg rotfrukter och lök i en långpanna. Rör samman apelsinsaft, honung och olja och ringla blandningen över rotfrukterna. Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka. Vänd runt någon gång under tiden.
  2. Stek fläsket tills det fått fin färg runt om. Ta upp fläsket från stekpannan och häll av fettet. Lägg tillbaka fläsket i pannan och tillsätt citronsaft, soja, honung, chiliflakes och peppar. Rör om och stek ca 2 min. Servera fläsket med de honungsrostade rotfrukterna.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets favoriter:
Ugnsformar till alla dina pajer och gratänger finner du här!